tisdag 10 september 2013

Sorgbukett/ kistbukett

Måndagens eftermiddag i skolan läste vi om sorgbuketter. Uppkomst, hur de görs, ordersedlar och liknande. Sen läste vi om tekniklådan samt övade lite på tejpning och att göra rosetter..... Varför är det så svårt att göra snygga rosetter. 

Tisdag förmiddag hade vi företagsekonomi. Idag kom kläderna med florist och sötåsens tryck. Snygga! Sen fick vi möjligheten att se Hollandsbilen som kommer med blommor och grönt. Spännande att se blommor ligga där och vänta på att bli köpta. 

Tisdag eftermiddag började vi med sorgbuketter. Hur en bukett ska vara uppbyggd, se ut och hur man gör den tekniskt. Ingen kommer se likadan ut som någon annan. Läraren visade och sen var det våran tur att försöka.


Vi hade fått högar utdelade med cypress, läderblad, harört, lejongap, nejlika, poppel/eukalyptus. Vi skulle hitta en fin och rak gren av cypress att ha i botten, som bakgrund. För min del blev det 2 grenar. Materialpreparera och få till cypress i olika storlekar att ha som mellansticks. Jag skulle skapa linjer. Mycket luft i buketten. Kändes annorlunda att ha den liggandes. Fick hålla stjälkarna utanför bordet. 

Sen skulle blommor läggas/byggas på, lejongap, nejlikor, harört, proppen, mellansticks av cypress imellan och läderblad ner till.

Gjorde en bukett, för lite höjd- plocka isär och gör om. Gjorde en till, för platt- plocka isär och gör om. Gjorde en till, bra höjd men för smal- gör om. Gjorde en med bra höjd, lagom bred och fick godkänt. Binda buketten och ta kort, precis innan vi skulle plocka ihop för dagen. 
Dagens resultat: 




Trodde aldrig att jag skulle klara få ihop en godkänd bukett idag när vi började. Men jag lyckades. Känner mig nöjd och lite stolt! Det var riktigt svårt och bara att fortsätta " experimentera" med blommorna och mellansticks.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar