onsdag 4 september 2013

Början av vecka 3

Mycket information och teknik att bearbeta. Bra med flera lärare som förklarar på sitt sätt! Kan ta till mig lite av alla, det som känns bäst för mig...

I måndags gick vi igenom hur en vecka kan se ut i en butik.
Måndag- gå igenom blommor, se hur de ser ut. Städning och avtorkning av bord, golv och utrymmen som kyl. Diska ur vaser och snitta om.
Tisdag- får oftast in nya varor. Packa upp, ta hand om, snitta och varubehandla. Ta bort blad under vattennivån, ta bort taggar, använda näring i vattnet. Prismärka.
Onsdag-ev förproducera det som går ex inför högtid.
Torsdag- nya inköp, beställningar.
Fredag- stor försäljning
Lördag- stor försäljning
Alla dagar behövs städas, göra iordning beställningar, för producera det som går. 

Tisdagens företagsekonomi handlar om starta eget. Vi blev indelade i grupper och skulle börja spåna på affärsidé. Hur vi vill sälja, vad vi vill sälja och om vi ska inrikta oss på något speciellt. Kul hade vi med många skratt!

Vi hade Anna-Karin som visade oss rundbunden luftig bukett med mellansticks.
Här är hennes bukett klar.

Buketten ska vara rundbunden, jämn placering av blommor, mitten blomma så det blir jämnt runtom sant en rund form av blommorna. Det var jättesvårt. När jag tyckte jag hade lite bra form på ena hållet såg det bedrövligt ut på andra hållet. Vi skulle använda oss av mellansticks- gröna blad, som gör buketten luftigare. Vi fick tipset att jobba/tänka- blommor i trekant för att fånrund form och lättare med ojämnt antal blommor i buketten. För luftig bukett, lågt bindningsställe.

En bukett som är lite ojämn, för lite mellansticks och inte bra placerade blommor.

Använde fler slags blommor, det fyllde ut buketten med lite mer grönt- mellansticks och den blev rundare. 

Samma bukett som ovan i en annan vinkel.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar