måndag 7 april 2014

Vecka 15

Började veckan med att göra en sorgdekoration till en begravning imorgon. Beställaren hade sett ut en bild som jag gjorde efter. 

La en oasis i blöt. Använt mig av cypress-Chamaecyparis lawsoniana, ros- Rosa, iris- Iris, läderblad- Rumohra adiantiformis, aspidistra- Aspidistra elatior, björngräs- Xerophyllum tenax.

Grönskade oasisen med cypress först. Började med de längsta stående blommorna. Satte i gräset och aspedistra bladen. Sedan fick de långa blommorna nertill sin plats i oasiaen. Byggde sedan upp resten av dekorationen i olika linjer med iris och rosor. Använde även blad/stjälkarna från irisen som dekoration. Sist satte jag i läderbladen. Täckte med rosenblad, cypress och irisstjälkarna. Stjälkarna är stuckna radialt- från en gemensam mittpunkt. 

Bilden som jag gjorde efter.

Slutresultatet! 

Känner mig nöjd med slutprodukten. Kul att få göra en annan variant. 


Har gjort en rund brudbukett! 

Använt mig av ranunkel- Ranunculus asiaticus, vaxblomma- Chamelaucium uncinatum, salall- Gaultheria shallon, läderblad- Rumohra adiantformis, pistage- Pistacia lentiscus, björngräs- Xerophyllum tenax.

Oasis i blöt. Satte fast salall med oasisfix runt hållaren vid handtaget. Floratejpade handtaget, upp över stjälkarna på bladen. Limmade fast 2 bitar siden band i botten av handtaget som ett kryss. Limmade fast bandänden och lindade på sidenbandet. Fäste det med limpistolen snyggt. Satte i oasisen i hållaren.

Gjorde en manschett av mer salallblad med ovansidan upp. Bladen är gaffeltrådade och i stuckna lite uppifrån mot mittpunkten. Satte i läderblad som manschett. Placerade de första ranunklarna i nedersta raden för att få en kant/ hjälp med linjerna. Nästa blev centrumblomman och därefter resterande blommor. Använde lite vaxblomma här och där. Pistage för att täcka oasisen och ge grönt åt brudbuketten. 

Under uppbyggnad. 

Satte i några strån av björngräs för att se vad som kunde göras. Fäste stråna med märlor och det blev ett hjärta. 

Slutresultatet. 

Ganska nöjd. 


Veckans andra begravning. 

Fanns en beställning på bunden sorgbukett gärna med tulpaner. 

Blommor som finns i buketten är: 
Nejlika- Dianthus, rosor- Rosa, germini- Gerbera canthabrigiensis, tulpaner- Tulipa, pistage- Pistacia lentiscus,  grässtrån- Steel grass, cypress- Chamaecyparis

Valde ut en bra cypress gren att ha i botten av denna liggande bukett. Kollade blommornas längd så jag visste vilken/vilka längder jag skulle utgå från. 
Har använt pistage och cypress som det gröna för att höja blommorna så de kommer upp i nivåer. La stråna över och knöt ihop stråna över med cypressen längst fram.

Färdig produkt. Känns bra och blev nöjd!

Stjälkarna täcks med cypress.

Den andra bundna sorgbuketten. 
Innehåller cypress- Chamaecyparis lawsoniana, lejongap- Antirrhinum majus, tulpaner- Tulipa, flamingoblomma- Anthurium scherzerianum.

Svårt att få ihop det snyggt när det är lite pengar. 

Slutresultat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar