söndag 1 december 2013

Dekorativ stil brudbukett

Sist ut blev buketten i dekorativ stil. Det som kännetecknar dekorativ stil är: Dekorerad med återkommande blommor. Skapa djup i buketten, här genom att blomman är ljus och "redet"/ konstruktionen omkring är mörk. Ofta pyntad med ex nålar, rede m.m. 

Jag har inte tagit några bilder under arbetets gång, så förklarar så gott jag kan. Slutbilder blir det i alla fall.

Vi fick en bild, skulle göra en skiss och sen göra en liknande bukett.

Bilden att göra efter. Nertill på handtaget är en svans, dekorerad med blad och bär. 

Skissen som inte var så lätt att göra. 

Det fanns bara en blomma kvar i blomhinken i klassrummet, blomman var ganska liten men jag får använda den i alla fall. Jag började med att bestämma längden på stjälken och snittar av så lång som känns bra. Floratejpar stjälken. 

Klipper 4 bitar av den mycket tjocka ståltråden som läraren tagit med till detta binderi i anpassad storlek. Böjer ståltråden mot bordet i 90 graders vinkel. Lägger ståltråden mot Anastasian och tejpar med floratejpen. Det var svårt för ståltråden flyttade sig hela tiden. Fick tejpa några varv, lägga de på plats, tejpa, lägga på plats osv. 

Gjorde litet och platt trassel av spoltråd för att bevara och skydda kronbladen på anastasian. 

Tog hushållspapper som jag lindade runt handtaget för att fylla ut det. Tejpade igen. Linda spoltråd jämnt och snyggt runt handtaget, en bit av spoltråden sparas till svans nedanför handtaget. Ett sidenband lindas runt handtaget snyggt och prydligt. Tar mer spoltråd att linda några glesa varv på handtaget som dekoration. 

Göra konstruktion av grenar, bär som fästs med myrtentråd. Grenarna ska korsas och vara synliga. Kan använda flera sorters bär. Denna ska läggas på de 4 ståltrådspinnarna runt/ under anastasian. Bind fast konstruktionen med myrtentråd i ståltrådarna.

Svansen dekoreras med bär och blad efter eget tycke och smak.

Böj till sist in ståltrådsändarna, så det vassa försvinner och det blir små böjar/ öglor på ståltråden. Se till att "fästa" alla spol och myrtentrådsändar så ingen sticker sig på de. 

Använda blommor: chrysanthemum Anastasia

Använda bär: sommarjärnek- Ilex verticillata, bärhyperikum- hypericum x inodorum 

Använda blad: bärhyperikum- hypericum x inodorum

Den färdiga buketten från sidan

Kort uppifrån. Liten Anastasia och lite förstor konstruktion. 

Men men lär mig av mina misstag, gör det bättre och snyggare nästa gång! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar